w

h

s

Strider 12 Pro

18 maanden tot 5 jaar


184.99

Wielafmeting

12"

Clear

Aantal

Van een beetje vuil is nog nooit iemand minder geworden en een kind dat snel wil gaan en vuil wil worden, heeft het juiste gereedschap nodig. Wij moedigen kinderen aan het lef te hebben om te zeggen: “Kom maar op. Daag me maar uit. Ik ben er klaar voor.” De Strider 12 Pro is dé fiets voor kids die niet alleen maar snel willen gaan, maar snel moeten gaan…de rest van de wereld haalt ze later wel in. Als dat ze lukt.

Zelfs geen volle luier kan de 12 Pro tot stoppen brengen. De premium Strider 12 Pro is ontworpen voor kleine racers en is de ultralichte, topklasse fiets voor kleine snelheidsduivels die de wind in hun haren willen voelen en vrijheid binnen handbereik willen hebben. Een geheel aluminium frame dat nauwelijks 2,54 kg (5,6 lbs.) weegt, een sportieve voetsteun met structuur en een officiële Strider-nummerplaat betekenen allemaal dat je kleine duiveltje wervelstormen gaat ontketenen rond de andere kinderen in het park.

Met een zadelhoogte van 28 tot 48 cm (11-19 in.) past de Strider 12 Pro perfect bij kinderen met een binnenbeenlengte van 30-51 cm (12-20 in.).

In ons streven om van kinderen geweldige rijders en fantastische mensen te maken, hebben we onze Leren rijden-handleiding online gezet, als je de Strider van jouw kind registreert. Word de grootste fan van je kleine rebel met de meest verkochte loopfiets die er is.

Gebruiksaanwijzing

Strider 12 Pro loopfiets Zilver- SKU: ST-P4SI, UPC: 848953000896
Strider 12 Pro loopfiets Zwart- SKU: ST-P4BK, UPC: 848953002098

1FRAME

Aluminium frame
s Werelds lichtste Strider®: 2,5 kg (5,6 lbs.)
Te assembleren zonder gereedschap
Volledig aanpasbaar met gemakkelijk aan te passen klemmen
Lichtgewicht, V.S. gepatenteerd ontwerp
Verkrijgbaar in zilver en swart
Max. gewicht van berijder: 27 kg (60 lbs.)

2STUUR

Stuurhoogte: 46 - 56 cm (18 - 22 in.)
Mini-grip stuur met veiligheidskussen

3ZADEL

Zadelhoogte: 28 - 48 cm (11 - 19 in.)
Sportief gevoerd zadel
2 zadelpennen

4WIELEN

Onderhoudsvrije 12"" schuimrubber banden
Hoogwaardige, afgesloten wiellagers
Ontworpen, ultralichte gegoten wielen

5VOETSTEUN

Unieke, sportieve voetsteun

6VOLLEDIGE SPECS

s Werelds lichtste Strider®: 2,5 kg (5,6 lbs.)
Te assembleren zonder gereedschap
Volledig aanpasbaar met gemakkelijk aan te passen klemmen
Stuurhoogte: 46 - 56 cm (18 - 22 in.)
Zadelhoogte: 28 - 48 cm (11 - 19 in.)
Sportief gevoerd zadel
2 zadelpennen
Onderhoudsvrije 12"" schuimrubber banden
Hoogwaardige, afgesloten wiellagers
Ontworpen, ultralichte gegoten wielen
Lichtgewicht, V.S. gepatenteerd ontwerp
Aluminium frame
Unieke, sportieve voetsteun
Mini-grip stuur met veiligheidskussen
Racenummerplaat met Pro Graphics
Verkrijgbaar in zilver
Max. gewicht van berijder: 27 kg (60 lbs.)
Leeftijd: 18 maanden tot 5 jaar

Inseam and Age Fit (MUST INCLUDE BOTH): Fits children with an inseam 30-51 cm (12-20 in.) Ages 18 Months to 5 years.

Wat is een Strider-fiets?

Dat is simpelweg de coolste loopfiets voor peuters op de markt! Strider-fietsen zijn ontworpen als beste manier voor peuters om te leren rijden, door eerst te leren het evenwicht te bewaren. Een Strider-loopfiets geeft vertrouwen aan een kind dat nog maar net heeft leren lopen. Als je kind kan lopen, kan het ook op een Strider rijden!

Welk model moet ik kopen?

Goede vraag. Er is immers zoveel keuze! Wij bieden verschillende modellen aan voor kinderen van 6 maanden tot 7 jaar oud:

12 Sport Babybundel – Gemaakt voor baby’s die op zoek zijn naar plezier en vrijheid. Dit is de perfecte manier om je kind aan een fiets te laten wennen. (6 maanden – 5 jaar)

12 Pro Babybundel – een geheel aluminium frame in combinatie met heel veel plezier. Perfect voor toekomstige racers en liefhebbers van flinke prestaties. (6 maanden – 5 jaar)

12 Classic – Laat je niet voor de gek houden door zijn bescheidenheid. De Strider Classic is een vaardigheden ontwikkelend, vertrouwenwekkend en budgetvriendelijk model. (Leeftijden: van 18 maanden tot 3 jaar)

12 Sport – Ben je op zoek naar meer functies dan je kunt bedenken? Maak dan kennis met de fiets die de wereld in vuur en vlam heeft gezet. Het is niet voor niets ons populairste model. (Leeftijden: van 18 maanden tot 5 jaar)

12 Pro – Prestaties in combinatie met perfectie met dit geheel aluminium frame van de Pro. Dit is ons topmodel en hij komt raceklaar uit de doos. (Leeftijden: van 18 maanden tot 5 jaar)

14x Sport – Direct rijsucces? Ja ja, dat kennen we al. De 14x begint als een loopfiets en transformeert, met een beetje hulp van de gemakkelijke pedaalconversieset, tot een eerste trapfiets. Dit is de beste fiets voor de jongelingen die de overstap naar trappers maken. (Leeftijden: van 3 tot 7 jaar)

Welke maat moet ik nemen?

Strider-fietsen zijn verkrijgbaar in de maten 12", 14", 16" en 20" (het getal verwijst naar de wieldiameter in inches). De beste manier om te bepalen welke maat juist is voor je kind, is door hun binnenbeenlengte te gebruiken. Bekijk hieronder onze handige grafiek voor de binnenbeenlengte.

Mijn kind is nog geen 2 jaar oud, kunnen ze er echt op rijden?

JA! Als je kind loopt als een baas, kan hij of zij ook op een Strider-fiets rijden! Ons in de Verenigde Staten gepatenteerde ontwerp biedt de perfecte combinatie van een lage zithoogte, een laag zwaartepunt en een licht gewicht, waardoor het zelfs de jongste kinderen lukt. Lopen ze nog niet? Geen probleem. De Strider Babybundel introduceert wild kruipende baby’s in de wondere wereld van het fietsen. Het helpt zelfs om hun kernspieren en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. Gaaf, of niet dat?

Zijn er geen trappers? Hoe komen ze dan vooruit? Hoe stoppen ze?

Kinderen zetten hun voeten op de grond en duwen, net als Fred Flintstone, zeg maar.

Door zich op deze manier voort te bewegen, zijn de benen van peuters sneller en krachtiger dan wanneer ze op de echt korte as proberen te trappen. Bovendien kunnen ze oneven terrein en hellingen beter aan op een Strider loopfiets dan op een fiets met trappers.

Stoppen is net zo gemakkelijk als starten: ze zetten gewoon hun voeten op de grond. Voor ervaren rijders bieden we ook een optionele voetrem aan. We raden dit echter pas aan op een leeftijd van ongeveer 3 tot 4 jaar. Voor echt jonge rijders vereist succes eenvoud. En dat streven we dan ook na: houd het simpel.

Waarom zijn de banden van plastic? Schuim? Zonder lucht?

Goede vraag, die horen we vaak! De banden zijn gemaakt van een EVA-polymeer, wat twee belangrijke voordelen biedt. Allereerst zijn ze super licht van gewicht, zodat ze gemakkelijk gestuurd kunnen worden. Echt, deze beestjes wegen maar de helft van een met lucht gevulde band en binnenband. Ten tweede -en dit vinden ouders mooi- vereisen ze GEEN ONDERHOUD. Ze raken NOOIT lek en ze hoeven nooit te worden nagekeken. Het is gewoon áltijd: fiets pakken en gáán!

Hoe hoog moet de zitting zijn?

Bij de juiste zithoogte zit het kind op het zadel, met de voeten plat op de grond en met een lichte knik in de knieën. Als er lange afstanden worden afgelegd op een glad oppervlak, kun je dit een beetje verhogen. Bij obstakels, trucs en rijden op grof terrein moet het zadel worden aangepast, zodat de knieën iets meer worden gebogen. Strider biedt twee verschillende lengte zadelpennen – 220 mm (8.66 in.) en 305 mm (12.0 in.). Oudere/grotere rijders zullen profiteren van het gebruik van de XL-zadelpen.

Wanneer moet ik de XL-zadelpen gebruiken?

Dat hangt er helemaal vanaf hoe groot je kind is en wat hun binnenbeenlengte is. Over het algemeen zal een kind van ongeveer 3 ½ jaar oud profiteren van de XL-zadelpen. Het zadelhoogtebereik van de XL-zadelpen voor de Strider 12 is 41-48 cm (16-19 in.).

Hoe hoog moet het stuur zijn?

De stuurhoogte moet op de laagste stand staan voor kinderen van 6 – 24 maanden, op de middelste stand bij 36 – 48 maanden en op de hoogste stand bij 48 maanden en ouder. Over het algemeen moet het stuur ongeveer halverwege de romp zijn.

Wat moet ik doen als mijn kind groot genoeg is voor een gewone fiets met trappers, maar op de Strider wil blijven rijden?

Kinderen zijn gericht op PLEZIER. De overstap op een fiets met trappers is een grote, omdat de meeste fietsen met trappers twee tot drie keer zwaarder zijn dan een Strider. Je kunt de meeste fietsen met trappers alleen rijden op vlakke, gladde oppervlakken. Dat is lang niet zo leuk als op avontuur gaan met je Strider, die elk terrein aankan. Wij adviseren je om je kind beide aan te bieden en ze te laten kiezen. Vergeet niet dat ALLE vaardigheden die met de Strider zijn geleerd en alle tijd die erop is doorgebracht, later in de rijvaardigheid van een fiets met trappers/mountainbike terugkomen. Voel je niet gehaast, denk niet dat ze achterlopen. Ze zullen zelf de overstap maken als de fiets met trappers leuker voor ze wordt. Tot die tijd moet je ze aanmoedigen om op de fiets te rijden die ze zelf kiezen en hen vooral plezier laten hebben. Dat is precies de reden dat we de 14x Sport ontworpen hebben: een loopfiets die een fiets met trappers wordt. Het kost je maar een paar minuten om er weer een loopfiets van te maken en jouw kind heeft the best of both worlds.