w

h

s

Strider 12 Sport

18 maanden tot 5 jaar


129.99

Wielafmeting

12"

Clear

Aantal

Wij geloven in het opvoeden van kinderen die uitblinken in het leven en die altijd de moed hebben om alles aan te pakken wat op hun pad komt. Daarom is de Strider 12 Sport het ultieme vervoermiddel geworden voor kinderen vanaf de leeftijd van 18 maanden. Je peuter is met zijn kleine beentjes en verlangen naar vrijheid en avontuur klaar om te gaan rijden. Geef je kind de fiets die de wereld in vuur en vlam zet en moedig ze aan om de sensatie van rijden te ervaren, terwijl ze vertrouwen en coördinatie ontwikkelen nog voordat ze de luier ontgroeid zijn.

De Sport is ons beste allround model. Mini-handvatten zorgen ervoor dat kleine handschoentjes gemakkelijk het stuur over kunnen nemen en deze vlotte, toegankelijke fiets biedt dan ook echt waar voor zijn geld. Waarschijnlijk is dat één van de redenen dat dit onze bestverkochte fiets is. De 12 Sport is de perfecte fiets om je kind te leren over te gaan van babystapjes naar zevenmijlslaarzen. En dat allemaal zonder dat er een gereedschapskist aan te pas komt (zitting en stuur kunnen zonder gereedschap worden aangepast EN de banden raken nooit lek).De Strider Sport heeft een zadelhoogte die instelbaar is van 28 tot 48 cm (11-19 in.) Dat betekent dat hij bij heel veel verschillende binnenbeenlengtes past (30-51 cm [12-20 in.]). De zachte, gevoerde zitting en daarnaast een extralange zadelpen zorgen ervoor dat je kind nog jaren plezier zal hebben van deze Strider.

Genoeg nu over die saaie specificaties. Dit is de fiets die kinderen kennis laat maken met vrijheid, kracht en de verantwoordelijkheid van het rijden. Nu kunnen ze je bijhouden als je op pad bent. Weg met de wandelwagens. Weg met belachelijke leibanden. Jouw kind krijgt als Strider-familielid de vrijheid die hij of zij verdient.

Gebuikersaanwijzing

Strider 12 Sport loopfiets BLAUW- SKU: ST-S4BL , UPC: 848953000759
Strider 12 Sport loopfiets GROEN – SKU: ST-S4GN , UPC: 848953000766
Strider 12 Sport loopfiets ROZE – SKU: ST-S4PK , UPC: 848953000780
Strider 12 Sport loopfiets ROOD- SKU: ST-S4RD , UPC: 848953000797
Strider 12 Sport loopfiets GEEL- SKU: ST-S4YE , UPC: 848953000803

1FRAME

Stalen frame
Geassembleerd gewicht: 3,0 kg (6,7 lbs.)
Te assembleren zonder gereedschap
Volledig aanpasbaar met eenvoudig aan te passen klemmen
5 kleuren: blauw, groen, roze, rood en geel
Max. gewicht van berijder: 27 kg (60 lbs.)

2STUUR

Stuurhoogte: 46 - 56 cm (18 - 22 in.)
Mini-grip stuur met veiligheidskussen

3ZADEL

Zadelhoogte: 28 - 48 cm (11 - 19 in.)
Inclusief een ergonomisch gevoerd zadel
Inclusief standaard en XL-zadelpennen

4WIELEN

Ultralichte, gegoten wielen met onderhoudsvrije, afgedichte wiellagers en schuimrubber 12” banden die niet lek kunnen raken

5VOETSTEUN

Ingebouwde voetsteunen

6VOLLEDIGE SPECS

Geassembleerd gewicht: 3,0 kg (6,7 lbs.)
Te assembleren zonder gereedschap
Volledig aanpasbaar met eenvoudig aan te passen klemmen
Stuurhoogte: 46 - 56 cm (18 - 22 in.)
Zadelhoogte: 28 - 48 cm (11 - 19 in.)
Inclusief een ergonomisch gevoerd zadel
Inclusief standaard en XL-zadelpennen
Ultralichte, gegoten wielen met onderhoudsvrije, afgedichte wiellagers en schuimrubber 12” banden die niet lek kunnen raken
V.S. gepatenteerd ontwerp
Stalen frame
Ingebouwde voetsteunen
Mini-grip stuur met veiligheidskussen
5 kleuren: blauw, groen, roze, rood en geel
Max. gewicht van berijder: 27 kg (60 lbs.)
Leeftijd: 18 maanden tot 5 jaar

Inseam and Age Fit (MUST INCLUDE BOTH):
Fits children with an inseam 31-51 cm (12-20 in.)
Ages: 18 Months to 5 Years

Wat is een Strider-fiets?

Dat is simpelweg de coolste loopfiets voor peuters op de markt! Strider-fietsen zijn ontworpen als beste manier voor peuters om te leren rijden, door eerst te leren het evenwicht te bewaren. Een Strider-loopfiets geeft vertrouwen aan een kind dat nog maar net heeft leren lopen. Als je kind kan lopen, kan het ook op een Strider rijden!

Welk model moet ik kopen?

Goede vraag. Er is immers zoveel keuze! Wij bieden verschillende modellen aan voor kinderen van 6 maanden tot 7 jaar oud:

12 Sport Babybundel – Gemaakt voor baby’s die op zoek zijn naar plezier en vrijheid. Dit is de perfecte manier om je kind aan een fiets te laten wennen. (6 maanden – 5 jaar)

12 Pro Babybundel – een geheel aluminium frame in combinatie met heel veel plezier. Perfect voor toekomstige racers en liefhebbers van flinke prestaties. (6 maanden – 5 jaar)

12 Classic – Laat je niet voor de gek houden door zijn bescheidenheid. De Strider Classic is een vaardigheden ontwikkelend, vertrouwenwekkend en budgetvriendelijk model. (Leeftijden: van 18 maanden tot 3 jaar)

12 Sport – Ben je op zoek naar meer functies dan je kunt bedenken? Maak dan kennis met de fiets die de wereld in vuur en vlam heeft gezet. Het is niet voor niets ons populairste model. (Leeftijden: van 18 maanden tot 5 jaar)

12 Pro – Prestaties in combinatie met perfectie met dit geheel aluminium frame van de Pro. Dit is ons topmodel en hij komt raceklaar uit de doos. (Leeftijden: van 18 maanden tot 5 jaar)

14x Sport – Direct rijsucces? Ja ja, dat kennen we al. De 14x begint als een loopfiets en transformeert, met een beetje hulp van de gemakkelijke pedaalconversieset, tot een eerste trapfiets. Dit is de beste fiets voor de jongelingen die de overstap naar trappers maken. (Leeftijden: van 3 tot 7 jaar)

Welke maat moet ik nemen?

Strider-fietsen zijn verkrijgbaar in de maten 12", 14", 16" en 20" (het getal verwijst naar de wieldiameter in inches). De beste manier om te bepalen welke maat juist is voor je kind, is door hun binnenbeenlengte te gebruiken. Bekijk hieronder onze handige grafiek voor de binnenbeenlengte.

Mijn kind is nog geen 2 jaar oud, kunnen ze er echt op rijden?

JA! Als je kind loopt als een baas, kan hij of zij ook op een Strider-fiets rijden! Ons in de Verenigde Staten gepatenteerde ontwerp biedt de perfecte combinatie van een lage zithoogte, een laag zwaartepunt en een licht gewicht, waardoor het zelfs de jongste kinderen lukt. Lopen ze nog niet? Geen probleem. De Strider Babybundel introduceert wild kruipende baby’s in de wondere wereld van het fietsen. Het helpt zelfs om hun kernspieren en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. Gaaf, of niet dat?

Zijn er geen trappers? Hoe komen ze dan vooruit? Hoe stoppen ze?

Kinderen zetten hun voeten op de grond en duwen, net als Fred Flintstone, zeg maar.

Door zich op deze manier voort te bewegen, zijn de benen van peuters sneller en krachtiger dan wanneer ze op de echt korte as proberen te trappen. Bovendien kunnen ze oneven terrein en hellingen beter aan op een Strider loopfiets dan op een fiets met trappers.

Stoppen is net zo gemakkelijk als starten: ze zetten gewoon hun voeten op de grond. Voor ervaren rijders bieden we ook een optionele voetrem aan. We raden dit echter pas aan op een leeftijd van ongeveer 3 tot 4 jaar. Voor echt jonge rijders vereist succes eenvoud. En dat streven we dan ook na: houd het simpel.

Waarom zijn de banden van plastic? Schuim? Zonder lucht?

Goede vraag, die horen we vaak! De banden zijn gemaakt van een EVA-polymeer, wat twee belangrijke voordelen biedt. Allereerst zijn ze super licht van gewicht, zodat ze gemakkelijk gestuurd kunnen worden. Echt, deze beestjes wegen maar de helft van een met lucht gevulde band en binnenband. Ten tweede -en dit vinden ouders mooi- vereisen ze GEEN ONDERHOUD. Ze raken NOOIT lek en ze hoeven nooit te worden nagekeken. Het is gewoon áltijd: fiets pakken en gáán!

Hoe hoog moet de zitting zijn?

Bij de juiste zithoogte zit het kind op het zadel, met de voeten plat op de grond en met een lichte knik in de knieën. Als er lange afstanden worden afgelegd op een glad oppervlak, kun je dit een beetje verhogen. Bij obstakels, trucs en rijden op grof terrein moet het zadel worden aangepast, zodat de knieën iets meer worden gebogen. Strider biedt twee verschillende lengte zadelpennen – 220 mm (8.66 in.) en 305 mm (12.0 in.). Oudere/grotere rijders zullen profiteren van het gebruik van de XL-zadelpen.

Wanneer moet ik de XL-zadelpen gebruiken?

Dat hangt er helemaal vanaf hoe groot je kind is en wat hun binnenbeenlengte is. Over het algemeen zal een kind van ongeveer 3 ½ jaar oud profiteren van de XL-zadelpen. Het zadelhoogtebereik van de XL-zadelpen voor de Strider 12 is 41-48 cm (16-19 in.).

Hoe hoog moet het stuur zijn?

De stuurhoogte moet op de laagste stand staan voor kinderen van 6 – 24 maanden, op de middelste stand bij 36 – 48 maanden en op de hoogste stand bij 48 maanden en ouder. Over het algemeen moet het stuur ongeveer halverwege de romp zijn.

Wat moet ik doen als mijn kind groot genoeg is voor een gewone fiets met trappers, maar op de Strider wil blijven rijden?

Kinderen zijn gericht op PLEZIER. De overstap op een fiets met trappers is een grote, omdat de meeste fietsen met trappers twee tot drie keer zwaarder zijn dan een Strider. Je kunt de meeste fietsen met trappers alleen rijden op vlakke, gladde oppervlakken. Dat is lang niet zo leuk als op avontuur gaan met je Strider, die elk terrein aankan. Wij adviseren je om je kind beide aan te bieden en ze te laten kiezen. Vergeet niet dat ALLE vaardigheden die met de Strider zijn geleerd en alle tijd die erop is doorgebracht, later in de rijvaardigheid van een fiets met trappers/mountainbike terugkomen. Voel je niet gehaast, denk niet dat ze achterlopen. Ze zullen zelf de overstap maken als de fiets met trappers leuker voor ze wordt. Tot die tijd moet je ze aanmoedigen om op de fiets te rijden die ze zelf kiezen en hen vooral plezier laten hebben. Dat is precies de reden dat we de 14x Sport ontworpen hebben: een loopfiets die een fiets met trappers wordt. Het kost je maar een paar minuten om er weer een loopfiets van te maken en jouw kind heeft the best of both worlds.