w

h

s

Strider 14x Sport Loopfiets

3 Years - 6 Years

174.99

*Pedal Kit niet inbegrepen

Wielafmeting

14"

Clear

Aantal

“Direct succes. Dat is wat we kinderen willen laten ervaren op de Strider 14x Sport. We hebben alle ingrediënten samengevoegd om je stoere spruit het vertrouwen te geven om zo snel mogelijk met succes over te stappen van een loopfiets naar het rijden als een professional. Waarom? Omdat het succes dat je kind ervaart als ze op een Strider rijden, iets is dat ze hun hele leven bij zich zullen dragen.

Kinderen van over de hele wereld leren rijden op de 14x Sport. Het zelfvertrouwen en de vrijheid die ze krijgen als ze leren fietsen, schiet ze naar een niveau in de geweldige stratosfeer der snelheid waarvan ze niet eens wisten dat die bestond. En ouders zien hun kind ook voor hun ogen groeien en zich ontwikkelen. Behoorlijk gaaf, tocj? De 14x begint als een loopfiets en dat helpt kinderen die ofwel nog niet eerder op een fiets hebben gezeten, of die al langer op een Strider rijden, maar die nog wat meer vertrouwen en balancerend vermogen nodig hebben voor een grotere fiets. De sportieve voetsteun kan verwijderd worden om Genuine Strider-accessoires te bevestigen, die het gebruik en de functies van de fiets verbeteren.

En het wordt nog mooier. As jouw mini-me sneller de lucht inschiet dan onkruid op kunstmest, dan blijft de 14x Sport, dankzij de aanpasbare zitting en stuur, bij ze passen. Je kunt supersnel en gemakkelijk accessoires aan de 14x bevestigen. We geven je zelfs de sleutel om de enige bout mee vast te zetten. Kijk hoe je kind door de buurt rijdt en jou ondertussen een superheld vindt, omdat je een 14x voor ze hebt gekocht. Ze realiseren hun vaardigheden en vrijheid met een hernieuwd vertrouwen en zucht naar avontuur. En nu is het aan je buren om te laten zien dat ze betere ouders zijn.

Ja, dit is net zo goed overwinning voor jou als ouder!”

Strider 14x Sport Loopfiets – Prachtig Blauw – SKU: SK-SB1-IN-BL, UPC: 848953001961
Strider 14x Sport Loopfiets – Fantastisch Groen – SKU: SK-SB1-IN-GN, UPC: 848953001954

1FRAME

Frame en voorvork: staal
Maximum gewicht van berijder: 36 kg (80 lbs.)
gewicht met voetsteun: 6,1 kg (13,5 lbs.)

2STUUR

Stuur: Strider custom 22,2 mm, 25,4 mm bevestiging, 4° omlaag gericht / 4° oplopend, 68 mm stijging, 460 mm breed
Handvatten: Strider custom 22,2 mm
Pin: Strider custom legering/staal, 25,4 mm klembevestiging, halsdiameter en lengte: 22,2 x 165 mm, 35 mm extensie, 10° stijging (aanpasbaar met een 6 mm sleutel)
Headset: Strider custom polymeer
Stuurklem: klem (aanpasbaar met een 5 mm sleutel)

Inclusief 2 handremmen.

3ZADEL

Zadelhoogte: 38 - 55 cm (15 - 22 in.)
Zadelklem: klem (aanpasbaar met een 5 mm sleutel)
Zadel: Strider sportief zadel
Zadelpen: 22,2mm x 293 mm

4WIELEN

Banden/binnenbanden: 14"" x 1,75” algemene banden, Schrader luchtbinnenband met ventiel
Wielen: legering velgen en naven, chroom spaken

5VOETSTEUN

Voetsteun: meegeleverd

6VOLLEDIGE SPECS

Maat: 14” wielen
Past bij een binnenbeenlengte van: 40 - 58 cm (16 - 23 in.)
Hoogte van berijder: ongev. 95 – 125 cm (37 – 49 in.)
Leeftijd van berijder: 3 tot 7 jaar
kleuren: groen en blauw
Zadelhoogte: 38 - 55 cm (15 - 22 in.)
Stuurhoogte: 61 - 69 cm (24 - 27 in.)
Maximum gewicht van berijder: 36 kg (80 lbs.)
gewicht met voetsteun: 6,1 kg (13,5 lbs.)
Frame en voorvork: staal
Headset: Strider custom polymeer
Stuurklem: klem (aanpasbaar met een 5 mm sleutel)
Zadelklem: klem (aanpasbaar met een 5 mm sleutel)
Banden/binnenbanden: 14"" x 1,75” algemene banden, Schrader luchtbinnenband met ventiel
Wielen: legering velgen en naven, chroom spaken
Voetsteun: meegeleverd
Pin: Strider custom legering/staal, 25,4 mm klembevestiging, halsdiameter en lengte: 22,2 x 165 mm, 35 mm extensie, 10° stijging (aanpasbaar met een 6 mm sleutel)
Stuur: Strider custom 22,2 mm, 25,4 mm bevestiging, 4° omlaag gericht / 4° oplopend, 68 mm stijging, 460 mm breed
Handbediende achterrem op het wiel
Handbediende remklauw op het voorwiel
Aanpasbare hendels
Achter vrijloop
Handvatten: Strider custom 22,2 mm
Zadel: Strider sportief zadel
Zadelpen: 22,2mm x 293 mm
Meegeleverd gereedschap: 5 en 6 mm inbussleutels
Assemblage: fiets is 85% geassembleerd
CE/EN getest
Handremmen Bandrem Achter
Handremmen Remklauw Voorwiel
Verstelbare hendels
Vrijlopend Achterwiel

Wat is een Strider-fiets?

Dat is simpelweg de coolste loopfiets voor peuters op de markt! Strider-fietsen zijn ontworpen als beste manier voor peuters om te leren rijden, door eerst te leren het evenwicht te bewaren. Een Strider-loopfiets geeft vertrouwen aan een kind dat nog maar net heeft leren lopen. Als je kind kan lopen, kan het ook op een Strider rijden!

Welk model moet ik kopen?

Goede vraag. Er is immers zoveel keuze! Wij bieden verschillende modellen aan voor kinderen van 6 maanden tot 7 jaar oud:

12 Sport Babybundel – Gemaakt voor baby’s die op zoek zijn naar plezier en vrijheid. Dit is de perfecte manier om je kind aan een fiets te laten wennen. (6 maanden – 5 jaar)

12 Pro Babybundel – een geheel aluminium frame in combinatie met heel veel plezier. Perfect voor toekomstige racers en liefhebbers van flinke prestaties. (6 maanden – 5 jaar)

12 Classic – Laat je niet voor de gek houden door zijn bescheidenheid. De Strider Classic is een vaardigheden ontwikkelend, vertrouwenwekkend en budgetvriendelijk model. (Leeftijden: van 18 maanden tot 3 jaar)

12 Sport – Ben je op zoek naar meer functies dan je kunt bedenken? Maak dan kennis met de fiets die de wereld in vuur en vlam heeft gezet. Het is niet voor niets ons populairste model. (Leeftijden: van 18 maanden tot 5 jaar)

12 Pro – Prestaties in combinatie met perfectie met dit geheel aluminium frame van de Pro. Dit is ons topmodel en hij komt raceklaar uit de doos. (Leeftijden: van 18 maanden tot 5 jaar)

14x Sport – Direct rijsucces? Ja ja, dat kennen we al. De 14x begint als een loopfiets en transformeert, met een beetje hulp van de gemakkelijke pedaalconversieset, tot een eerste trapfiets. Dit is de beste fiets voor de jongelingen die de overstap naar trappers maken. (Leeftijden: van 3 tot 7 jaar)

Welke maat moet ik nemen?

Strider-fietsen zijn verkrijgbaar in de maten 12", 14", 16" en 20" (het getal verwijst naar de wieldiameter in inches). De beste manier om te bepalen welke maat juist is voor je kind, is door hun binnenbeenlengte te gebruiken. Bekijk hieronder onze handige grafiek voor de binnenbeenlengte.

Zijn er geen trappers? Hoe komen ze dan vooruit? Hoe stoppen ze?

Kinderen zetten hun voeten op de grond en duwen, net als Fred Flintstone, zeg maar.

Door zich op deze manier voort te bewegen, zijn de benen van peuters sneller en krachtiger dan wanneer ze op de echt korte as proberen te trappen. Bovendien kunnen ze oneven terrein en hellingen beter aan op een Strider loopfiets dan op een fiets met trappers.

Stoppen is net zo gemakkelijk als starten: ze zetten gewoon hun voeten op de grond. Voor ervaren rijders bieden we ook een optionele voetrem aan. We raden dit echter pas aan op een leeftijd van ongeveer 3 tot 4 jaar. Voor echt jonge rijders vereist succes eenvoud. En dat streven we dan ook na: houd het simpel.

Waarom zijn de banden van plastic? Schuim? Zonder lucht?

Goede vraag, die horen we vaak! De banden zijn gemaakt van een EVA-polymeer, wat twee belangrijke voordelen biedt. Allereerst zijn ze super licht van gewicht, zodat ze gemakkelijk gestuurd kunnen worden. Echt, deze beestjes wegen maar de helft van een met lucht gevulde band en binnenband. Ten tweede -en dit vinden ouders mooi- vereisen ze GEEN ONDERHOUD. Ze raken NOOIT lek en ze hoeven nooit te worden nagekeken. Het is gewoon áltijd: fiets pakken en gáán!

Hoe hoog moet de zitting zijn?

Bij de juiste zithoogte zit het kind op het zadel, met de voeten plat op de grond en met een lichte knik in de knieën. Als er lange afstanden worden afgelegd op een glad oppervlak, kun je dit een beetje verhogen. Bij obstakels, trucs en rijden op grof terrein moet het zadel worden aangepast, zodat de knieën iets meer worden gebogen. Strider biedt twee verschillende lengte zadelpennen – 220 mm (8.66 in.) en 305 mm (12.0 in.). Oudere/grotere rijders zullen profiteren van het gebruik van de XL-zadelpen.

Hoe hoog moet het stuur zijn?

De stuurhoogte moet op de laagste stand staan voor kinderen van 6 – 24 maanden, op de middelste stand bij 36 – 48 maanden en op de hoogste stand bij 48 maanden en ouder. Over het algemeen moet het stuur ongeveer halverwege de romp zijn.

Welke eerste pedaalfiets raden jullie aan?

De Strider 14x Sport! Echt, er is geen betere manier om je kind te leren trappen dan met de 14x Sport.

Wat moet ik doen als mijn kind groot genoeg is voor een gewone fiets met trappers, maar op de Strider wil blijven rijden?

Kinderen zijn gericht op PLEZIER. De overstap op een fiets met trappers is een grote, omdat de meeste fietsen met trappers twee tot drie keer zwaarder zijn dan een Strider. Je kunt de meeste fietsen met trappers alleen rijden op vlakke, gladde oppervlakken. Dat is lang niet zo leuk als op avontuur gaan met je Strider, die elk terrein aankan. Wij adviseren je om je kind beide aan te bieden en ze te laten kiezen. Vergeet niet dat ALLE vaardigheden die met de Strider zijn geleerd en alle tijd die erop is doorgebracht, later in de rijvaardigheid van een fiets met trappers/mountainbike terugkomen. Voel je niet gehaast, denk niet dat ze achterlopen. Ze zullen zelf de overstap maken als de fiets met trappers leuker voor ze wordt. Tot die tijd moet je ze aanmoedigen om op de fiets te rijden die ze zelf kiezen en hen vooral plezier laten hebben. Dat is precies de reden dat we de 14x Sport ontworpen hebben: een loopfiets die een fiets met trappers wordt. Het kost je maar een paar minuten om er weer een loopfiets van te maken en jouw kind heeft the best of both worlds.