Developmental Health / April 6, 2020

5 voordelen van een Strider-loopfiets

SHARE

Het is een feit dat buitenactiviteiten voor kinderen vandaag de dag een grote en geduchte concurrent hebben: het internet. Maar één ding is zeker: geen enkel kind kan, noch wil een hele dag stilzitten.

Kinderen zijn de grootste sterren in rennen, ravotten en het tonen van (schijnbaar) eindeloos veel energie. Daarnaast is niets zo leuk als een leergierig kind iets leren. En iedereen herinnert zich vast wel het moment dat hij of zij zonder zijwieltjes kon fietsen, of er zijn foto’s of video’s van gemaakt. Want een highscore bij een computerspelletje is te gek, maar leren fietsen is pas écht memorabel. Hoe eerder kinderen leren fietsen, hoe groter de kans dat ze hun hele leven lang van fietsen genieten. En dat plezier is maar één van de vele pluspunten van leren fietsen op een Strider. Hierbij nog vijf fijne voordelen!

1. Strider geeft zelfvertrouwen
Het moeilijkste aan leren fietsen is niet het leren trappen: het zit hem in het balanceren en sturen, en dat tegelijkertijd. De loopfietsjes van Strider leren peuters en kleuters hoe ze dat doen, terwijl ze nog wel gewoon met hun voetjes bij de grond kunnen en zichzelf daarmee letterlijk vooruit helpen. Het leert ze sturen en in bochten te hangen zoals wielrenners dat doen als ze een berg afzoeven. Er is niets mooier dan de trotse koppies van kids te zien glimmen van trots als ze eenmaal moeiteloos ‘striden’ (schrijden in het Nederlands klinkt toch minder cool). Het gevoel van overwinning en het zelfvertrouwen dat dit ze geeft, nemen ze hun hele leven mee.

2. Strider maakt onafhankelijk
Zodra kinderen leren balanceren en wegzoeven op een Strider, gaat er een heel nieuwe wereld voor hen open. Ze proeven de smaak van vrijheid en onafhankelijkheid die deze manier van transporteren met zich meebrengt. Onafhankelijkheid bevordert kritische denkvaardigheden, die het zelfrespect versterken en het vermogen ontwikkelen om elke uitdagende situatie met gemak en optimisme aan te gaan. Door kinderen stapsgewijs onafhankelijk te maken, ontstaat er een beter zelfbeeld én wordt hun enthousiasme aangewakkert.

3. Strider leert risico’s herkennen
Nu jouw kleine, maar stoere spruit het vertrouwen heeft in zijn of haar capaciteiten en een sterk gevoel van onafhankelijkheid heeft, is hij of zij klaar om te leren wat de potentiële risico’s zijn, maar ook welke beloningen gepaard gaan met fietsen. Jep, er zullen gaandeweg her en der wat schrammen en blauwe plekken verschijnen, maar dit zijn uiteindelijk waardevolle lessen. Dankzij deze lessen kunnen ze in de toekomst wijzere beslissingen nemen en durven ze zelf te bepalen of ze een risico wel of niet nemen.

4. Strider biedt avontuur
Kinderen hebben een rijke verbeelding en een eindeloze verwondering. Zodra ze het loopfietsen onder de knie hebben, zijn ze vrij om te ontdekken en te ervaren wat eerder nog onbereikbaar voor hen was. Talloze avonturen liggen op hen te wachten: op de hoek van de straat, in het park, in het bos of misschien zelfs in het skatepark vlakbij!

5. Stider is familie
Zodra jouw kind kan fietsen, is hij of zij meteen onderdeel van de enorme fiets-community die ons fietsgrage landje rijk is. En dat niet alleen: iedere Strider-rijder wordt automatisch lid van de wereldwijde Strider-familie. Dat betekent dat hij of zij mee kan doen aan verschillende evenementen, in Nederland én over de hele wereld. Zo worden er overal Strider Cups, Strider Adventure Zones en andere Strider-gerelateerde evenementen georganiseerd, van Duitsland tot aan Japan, van Nederland tot de Verenigde Staten. Hoe cool is dat?

Iedereen bij Strider Bikes heeft een passie voor fietsen. We willen deze passie delen met de wereld en zijn ervan overtuigd dat de loopfietsjes van Strider de beste manier zijn om kinderen vanaf een jonge leeftijd te enthousiasmeren het leven op twee wielen te ontdekken. We willen kids inspireren en hen uitdagen om op avontuur te gaan, zichzelf tegen te komen en te leren kennen. De herinneringen die zij maken op hun allereerste loopfiets, nemen ze mee zodra ze overstappen op een mountainbike, racefiets, BMX, motor of gewone fiets.

BY mint twist
CONTENT CREATOR