STRIDER STORIES / Developmental Health / August 14, 2019

Therapiefietsen: Een interview met Carly Messner, OTR/L

SHARE

Zelfs op een koude, besneeuwde dag eind mei heeft Carly Messner een brede glimlach, vooral als ze praat over haar werk als Pediatrische Ergotherapeut. Ze werkt al tien jaar op dit gebied en vindt het nog steeds lastig om aan anderen uit te leggen wat ze precies doet. "Ergotherapie is superbreed; daarom ben ik er zo dol op. Het is heel holistisch," zegt ze. "In het kort helpt ergotherapie mensen hun potentieel te bereiken."

"Ik kom kinderen tegemoet op hun niveau, ontdek waar ze mee worstelen en help ze hun doel te bereiken."

Misschien heeft een kind moeite om vrienden te maken, kan hij of zij niet stilzitten in de klas en zijn of haar werk afmaken, of heeft hij of zij moeite een nieuwe mijlpaal te bereiken. Carly overweegt alle aspecten van het welzijn van het kind. "Er zijn aspecten als lichaamsbeweging, mentale gezondheid, algemene gezondheid en welzijn, en zelfs sociaal-economische factoren die een rol spelen in de situatie van het kind," legt Messner uit. "Ik kom kinderen tegemoet op hun niveau, ontdek waar ze mee worstelen en help ze hun doel te bereiken."

Carly begon in de gezondheidszorg als gecertificeerde verpleeghulp in een verpleeghuis. Regelmatig kwam een fysiotherapeut langs en ze keek toe hoe hij met de cliënten werkte. Ze zag duidelijk dat hij dol was op zijn werk en dat zijn cliënten het geweldig vonden om hem te zien. Het gaf Carly de inspiratie om lessen fysiotherapie te volgen, maar ze vond na een tijdje dat het werk erg beperkt was voor haar brede interesses. "Ik was dol op aspecten van zowel verpleegkunde als fysiotherapie, maar ik had zoveel andere interesses, zoals kunst en muziek," zegt ze.

Tegenwoordig integreert Carly Strider-fietsen en, voor baby's, de Strider 2-in-1 Schommelfiets in het brede scala aan speelgoed en activiteiten die ze in haar werk gebruikt. Veel van haar klanten maken deel uit van het Birth to Three-programma van South Dakota. Zij lopen vertraging op bij ontwikkelingsmijlpalen, zoals het zichzelf leren voeden. Veel van deze fundamentele vaardigheden bij kinderen zijn afhankelijk van hun kernsterkte en rompstabiliteit. "De Strider 2-in-1 Schommelfiets is erg fijn omdat je er, afhankelijk van het kind, al op een leeftijd van zes maanden mee kunt beginnen en ze comfortabel kunt maken met een bekend hulpmiddel waarmee ze zullen opgroeien," zegt Carly.

Sessies met baby's duren meestal ongeveer drie kwartier. Carly zet de Strider 2-in-1 Schommelfiets klaar en gebruikt de stabiele basis om met het kind te werken aan gewichtsverplaatsing en rompcontrole om op de fiets te stappen. Aan verzorgers wordt gevraagd om mee te doen door voor hun kind te zitten, de basis zachtjes te schommelen en oogcontact te maken. Als het schommelen stopt, laat de baby meestal blijken dat hij of zij meer wil, en Carly vindt het heerlijk om het gegiechel en de betrokkenheid tussen de twee te zien. "Het is leuk, makkelijk en toegankelijk voor moeder en baby om samen te doen," zegt Messner, terwijl ze werken aan hun ontwikkelingsdoelen.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van de Strider-loopfiets als hulpmiddel om ontwikkelingsmijlpalen te behalen, in vergelijking met ander speelgoed en andere activiteiten, is de inherente motivatie om gezinnen samen naar buiten te brengen.

In het afgelopen decennium is de gemiddelde kernsterkte van kinderen afgenomen. Baby's brengen meer tijd door in autostoeltjes en wipstoeltjes. Peuters brengen meer tijd door achter een scherm. Kinderen besteden minder tijd aan buitenspelen. Omdat kernsterkte een fundamentele bouwsteen is voor vaardigheden op een hoger niveau, is het effect van deze afname zichtbaar geworden op scholen en kan tot uiting komen als moeite met het handschrift, ongedurigheid in de klas en slechte coördinatie. Deze problemen worden gewoonlijk niet in verband gebracht met een gebrekkige kernsterke, waardoor behandeling vaak niet effectief is. Het geheim is vroege tussenkomt. De Strider 2-in-1 Schommelfiets helpt Carly dit te doen door baby's in een functionele houding te zetten om kracht op te bouwen. Zodra ze op de fiets stappen, moeten de baby's kun kernsterkte aanwenden om van voor naar achter te wiegen. Hun heupen, knieën en enkels staan in een geflexte houding, wat helpt de kracht van stabiliserende spieren op te bouwen. Deze kracht helpt baby's rechtop te zitten, wat uiteindelijk zal bijdragen aan hun vermogen om langere tijd rechtop te zitten op de basisschool, en is van vitaal belang voor dagelijkse activiteiten.

Door met jongere kinderen te beginnen op de Strider 2-in-1 Schommelfiets heeft Carly kinderen geholpen over te stappen op een 12 inch Strider-fiets om verder te werken aan evenwicht, coördinatie en kernsterkte terwijl ze groeien. Een van de grootste voordelen van het gebruik van de Strider-loopfiets als hulpmiddel om ontwikkelingsmijlpalen te behalen, in vergelijking met ander speelgoed en andere activiteiten, is de inherente motivatie om gezinnen samen naar buiten te brengen. Als ze op komt dagen met een Strider-fiets, hebben kinderen meteen zin om naar buiten te gaan en het moedigt de rest van het gezin aan om te komen kijken wat hun kind doet en bereikt. Voor Carly is een betrokken gezin van vitaal belang voor het succes van kinderen bij het behalen van hun doelen. Ze vindt het geweldig hoe Strider-fietsen dat van nature doen, zonder dat zij hoeft aan te moedigen of overtuigen. "De staat van het gazon of het terras maakt echt niet uit. Kinderen kunnen in kleine ruimtes rijden. We kunnen ze op terrasplanken laten fietsen of zelfs in een flat. De kinderen hebben zoveel plezier en de verzorgers zijn heel erg trots," zegt Messner.

Carly denkt terug aan een bijzonder mooie dag toen ze besloot een Strider-fiets mee te nemen naar een kind waarmee ze aan het werk was. Ze parkeerde op de parkeerplaats van het apartementencomplex waar hij woonde en pakte de Strider uit de kofferbak. Er was direct opwinding! Verschillende familieleden van het kind woonden in dit complex, dus sprong hij op de Strider en bezocht elk familielid één voor één. Toevallig stond de familie samen op het balkon te kijken en zwaaien. Dit zijn grote en belangrijke momenten. Zoals Carly het zegt: "Het was zo gaaf!"

Strider-fietsen speelden ook een grote rol toen Carly in poliklinische kinderklinieken werkte. Veel van haar cliënten met autisme of sensorische problemen hadden problemen met de overgang tussen verschillende zaken. Carly gaf altijd veel verbale signalen en waarschuwingen wanneer de sessies op het punt stonden te eindigen, in de hoop dat dit zou helpen bij de overgang. Het werkte meestal niet. Haar cliënten kregen meltdowns en het was vaak moeilijk om ze uit haar kantoor en in hun auto te krijgen om naar huis te gaan.

Carly besloot een Strider-fiets mee te nemen en bij de deur te zetten. In plaats van iets algemeens te zeggen, zoals: "Het is bijna tijd om naar huis te gaan," zei ze: "Het is bijna tijd om op de fiets te stappen." De kinderen keken er dan naar uit om op de fiets te stappen en de deur uit te rijden. "Het heeft een wereld van verschil gemaakt," zei Messner.

Dit zijn grote en belangrijke momenten. Zoals Carly het zegt: "Het was zo gaaf!"

BY Emily Brown
CONTENT CREATOR