DE WERELD VERANDEREN GEBEURT NIET IN ÉÉN NACHT...

Ryan McFarland, de oprichter van Strider Bikes, was helemaal niet van plan de wereld te veranderen. Hij wilde gewoon zijn passie voor fietsen en motorfietsen delen met zijn 2-jarige zoon Bode.

HET PROBLEEM

Ryan was ietwat geobsedeerd door die passie tot op het punt dat hij meer dan $ 2.000 besteedde aan speelgoed dat een kind zou moeten leren fietsen, van driewielers tot fietsjes met zijwieltjes. Terwijl zijn zoon moedig probeerde elke minivoertuig met twee of drie wielen de baas te zijn, realiseerde Ryan zich dat ze allemaal te groot, te zwaar of te ingewikkeld waren. Bovendien richtten ze zich helemaal niet op het bevorderen van evenwicht, toch wel een fundamentele vaardigheid om te leren fietsen. Hij zou een paar jaar moeten wachten tot zijn zoon gegroeid zou zijn of... een betere fiets moeten ontwikkelen. Hij deed het laatste!

DE EERSTE STRIDER FIETS

Ryan heeft eindeloos moeten zagen, hakken, schuren, snijden en lassen tot hij voor het eerst op de proppen kwam met de allereerste Strider Bike. Hij was superlicht en Bode kon met zijn beide voetjes bij de grond. Bode sjeesde er meteen op weg! Hij had controle over de kleine fiets, wat hem direct een verhoogd gevoel van zelfvertrouwen opleverde. Ook zijn vaardigheden op het gebied van coördinatie en balans verbeterden. Al gauw werd het fietsje van Bode opgemerkt door mensen in de stad. Ryan besefte toen dat kinderen over de hele wereld zouden kunnen profiteren van deze garagecreatie en net als Bode succes, avontuur en vrijheid zouden kunnen ervaren.

EEN COMMUNITY, NIET ALLEEN EEN FIETS

Onze passie stopt niet zodra de doos wordt geopend en het kind zijn eerste stappen zet op zijn nieuwe fiets. Wij willen meer doen. Zo organiseren we exclusieve Strider-evenementen voor onze hechte community. Striders van over de hele wereld komen hier samen om met elkaar te werken aan hun vaardigheden, verhalen te delen en nieuwe vrienden te maken. En om superveel lol te hebben, natuurlijk.
Deze evenementen zijn exclusief voor Strider-rijders en bieden een gezinsvriendelijke locatie om hun honger naar fietsen te voeden én herinneringen voor het leven te maken.

PASSIE VOOR ONDERWIJS

We zijn een gepassioneerde groep mensen, daarom vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te leren hoe ze moeten fietsen. We bieden trainingsmateriaal dat helpt bij het verkopen van Strider Bikes aan scholen, maatschappelijke organisaties en medische voorzieningen. De lessen helpen Strider-gecertificeerde instructeurs om fietsertjes in spé op succesvolle wijze evenwicht, vaardigheden en liefde voor fietsen bij te brengen.

HET STRIDER RIDER FUND

Van een garagecreatie tot distributie van de Strider over de hele wereld: we zijn ongelooflijk dankbaar dat we kinderen mogen inspireren met onze producten, evenementen en educatieve inspanningen. Als dank hebben we het Strider Rider Fund in 2014 ontwikkeld. Dit goede doel helpt organisaties en openbare instellingen om Striders te creëren die een levenslange liefde voor fietsen ontwikkelen. De Strider Education Foundation, opgericht in 2017, wordt gedeeltelijk ondersteund door het Rider Fund en de genereuze donaties van hen die onze visie delen.

STRIDER DAN EN NU

STRIDER-TIJDLIJN

2007

De eerste Strider Bike wordt gemaakt in de garage van Ryan.

STRIDER-TIJDLIJN

JULI 2010

Het eerste Strider Cup Wereldkampioenschap wordt gehouden in Sarasota, Florida.

STRIDER-TIJDLIJN

NOVEMBER 2012

De Strider Super Sport wordt uitgebracht.

STRIDER-TIJDLIJN

DECEMBER 2013

De Strider 12 Pro wordt uitgebracht.

STRIDER-TIJDLIJN

MEI 2014

Oprichter/CEO Ryan McFarland wint de Small Business Person of the Year Award.

STRIDER-TIJDLIJN

JUNI 2014

De Strider 16 Sport en Strider 20 Sport worden uitgebracht.

STRIDER-TIJDLIJN

AUGUSTUS 2014

Strider Rider Fund wordt opgericht; 1% van de bruto-opbrengst van ieder verkocht product wordt gedoneerd.